Alzamora Entitats esportives BARCELONA Barcelona

L' any 1946 un grup d' entusiastes aficionats al futbol van crear un equip anomenat C.D. Rayo que es va mantenir aproximadament durant any i mig per motiu que diversos jugadors es van anar a un dels equips "rivals" U.D. Familiar. Llavors, Jaime Aylagas, fundador del Club, es va dirigir a la barberia del carrer Rialp, on es reunien tots els joves d’aquella època per a fundar el Club.

Jaime Aylagas, amb el seu ímpetu de no quedar-se sense equip, no va desistir en el seu esforç de formar un Club que perdurés més en el temps i l’any 1948 després de diverses reunions que van tenir lloc a la barberia del carrer Rialp, es va acordar fundar a principis del mes de març l’Alzamora CF, agafant el nom del carrer de la riera Pintor Alsamora, del qual el primer president va ser Antonio Boix. La seu es va ubicar al Bar España, propietat del senyor Mariano España, qui va donar totes les facilitats. El pas següent va ser concretar un partit contra l’equip de l’empresa Zaragoza. Per a poder jugar, es va adquirir una equipació completa a Deportes Beristany al carrer Aribau, per a la qual el tresorer Francisco Zamora i el secretari Jaime Aylagas van avançar els diners. La pilota la va regalar Agustín Ferré. El partit es va jugar el 10 de Març al camp del Dr. Andreu "AEDA" i es va vèncer per 2-1. El 2n partit es va jugar contra l' empresa Bengerel de Poble Nuevo, vencent per 4-2 i atorgant-nos el trofeu litigi aportat pel director de l' empresa. En aquest partit ja van actuar com a jugadors de l' Alzamora: Charete, Sanjosé, Madriles, Osset, Sánchez, Tejerín, Romo, Nicolás, Jaumet, Martínez i Zapatero. A partir d' aquest moment, es va iniciar una campanya adreçada a fitxar jugadors als quals se' ls dotava d' una fitxa-carnet confeccionada a la impremta Vinuesa del c/ Rogent. El club es va inscriure en una lliga que es va jugar d' abril a juny de 1948 organitzada per l' Obra Sindical Educació i Descans i en què van participar 8 clubs. L' Alzamora va quedar classificat en 4t lloc. Els desplaçaments i les dues excursions que s'organitzaven a l'any, una a la primavera i una altra a la tardor, comptaven amb la col·laboració de l' Empresa d' autocars Barcelona. La "font de finançament" era posar una bandereta a la solapa en els partits de casa als aficionats que voluntàriament volien col·laborar, quota de socis i sortejos diaris ONCE de 100 ptes, i dissabtes 1.000.

La primera junta la van formar: ANTONIO BOIX, president; ANTONIO SANZ, vicepresident; JAYME AYLAGAS, secretari; FRANCISCO ZAMORA, tresorer; ANTONIO ROSALEN, delegat; EMILIO ALGAS, cap de material i PEDRO MARTINEZ, vocal. Va regir els destins del club durant 17 anys.

Van ser protagonistes fonamentals a la fundació del club, a més dels citats: ANTONIO i BALTASAR ROSALENCH, EDUARDO MARTÍNEZ, JOAN ESTRUCH, PEDRO GUILLÉN, ANTONIO CAMPS i ESTEBAN DELGADO.