Alzamora Entitats esportives BARCELONA Barcelona
Després d'ascendir de manera agònica l'any passat en l'últim partit, el Primer   I quip de l'Alzamora CF s'enfrontava aquest any a un nou repte en 3a C atalana. Ha parlem amb Cristóbal Ramos, prime r entrenador de l'equip, que ens explica com està resultant fins ara aquesta nova experiència.
  • Com has vist a l'equip a la primera part de la temporada?

Cal situar com a context que l'equip l'any passat va aconseguir ascendir i és el primer any que estem a Tercera Catalana. L'objectiu a principi de temporada era adaptar-se i poder competir jornada a jornada i en funció de l'evolució de l'equip establir els objectius de final de temporada. No vam començar bé la temporada perdent a casa contra Sant Ignasi però a partir d'aquí vam enganxar bastants jornades sense perdre i això ens va situar a la part alta de la classificació. Hem tingut bons resultats contra els de dalt o favorits a l'ascens i hem fallat en partits que a priori podien resultar més senzills i que a la fi han acabat no sent-ho. "En general la primera volta és bona". Les sensacions són agredolces pels resultats dels últims partits, però en el global és una bona primera volta. Acabem els primers disset partits a tres punts de promoció. Crec que ens hem adaptat bé a la categoria i ara falta veure com som capaços d'encarar aquests últims mesos per acabar definint un objectiu classificatori.

  • Perdeu a casa contra Sarrià, equip de la part baixa, però després aneu i guanyeu a Sant Ignasi, el s líders, en el segon partit de la segona volta. ¿A què es deu això?

En els últims partits de la primera volta estàvem en dinàmica descendent. Trèiem els punts però no eren partits que ens donessin bones sensacions. Els resultats tapaven una mica l'escàs control de el joc que estàvem tenint. Per al partit contra Sarrià, que està lluitant avall a la taula, vam intentar introduir alguns canvis esperant canviar les sensacions. Aquests canvis van semblar funcionar, però a partir de el minut 60, vam realitzar unes substitucions que no van resultar com esperàvem. Ens van condemnar diversos errors consecutius i vam acabar perdent 0-4. Fa mal bastant perquè vam encaixar molt.

Tot i la voluminosa derrota, aquesta passada setmana hem insistit en aquests mateixos canvis. Amb Sant Ignasi van funcionar. La plantilla estava molt més mentalitzada i conscienciada que els canvis eren per a millor. Els suplents van aportar molt, ens vam posar 0-2 contra el líder i vam competir realment bé. Contra els de dalt sempre hem donat la cara i hem competit. Ens falta aquest punt de competitivitat i atenció o motivació per no cometre tants errors en partits contra equips més allunyats en la classificació, que no vol dir en el nivell.

  • Com veus la plantilla en l'altura a la qual estem de la temporada?

Pel que fa a jugadors, la plantilla és exactament la mateixa que a l'inici, a excepció de Naoki, fitxat en la sisena jornada, i Diego, a la 13a. Els altres són els mateixos que van començar. Nosaltres venim d'una temporada en què vam ascendir i on se'ns va poder veure a un nivell molt alt. Per a aquella categoria, l'equip era potent i molt compacte, però amb el salt de categoria hem necessitat millorar en totes les línies per poder competir de la millor manera. Hem fitxat vuit jugadors que hem hagut de acoblar. No ha costat, però s'ha necessitat temps per adequar-los a nostre esquema i al nostre tipus d'entrenament. Es pot veure una bona evolució quant a el nivell de l'equip, molt més compacte, i això et dóna un plus a l'hora d'entrenar i competir.

  • Per situar a què no hi hagi vist a l'equip, com us agrada jugar?

A nosaltres ens agrada tenir el control de el joc, que no vol dir tenir sempre la possessió de la pilota. Vull dir que som capaços de proposar però també d'aguantar enrere per anul·lar el rival des de la defensa. A mi personalment m'agrada que els meus equips siguin forts defensivament, que concedeixin poques ocasions de gol. En la faceta ofensiva, sense executar un joc molt directe, intentem canalitzar el joc en bandes i intentem moure a l'rival per buscar espais en zones allunyades. Ni som un equip de replegament en zona 1 i contra, ni un 90% de possessió, sinó que això ho vam intentar barrejar segons la situació perquè ens permeti crear ocasions i evitar que ens creuen. També cal dir que dels 7 primers classificats som l'equip més golejat. Ens està costant deixar la porteria a zero, però també cal ressaltar que estem en un grup de competició en què els rivals tenen jugadors en atac amb molta habilitat i d'un nivell molt alt. Cal seguir treballant en això.

  • Creus que necessiteu reforçar l'equip amb alguna incorporació?

Les incorporacions sempre són ben rebudes si serveixen per millorar. Jo estic molt content amb la plantilla que tenim. Som 24 en plantilla dels qual és mai o gairebé mai falta ningú a entrenar, de manera que és molt complicat parlar d'incorporacions ara mateix amb la plantilla que tenim. També tenim un filial a 4ª Catalana amb jugadors que estan evolucionant molt. També estem atents a ells.

  • Centrant-nos ja en el següent partit de lliga contra el Celtic. Com ho afronteu?

Ens costen els partits que no són contra rivals directes i també ens estan costant els que vam jugar a casa, per tant, aquesta setmana la preocupació és doble si cap. Les segones voltes en 3a Catalana seran sempre complicades. Tots els equips es juguen alguna cosa (estar a dalt, no desenganxar-se de l'tren de dalt, no caure en zona perillosa, sortir de la zona de descens ...). Jo espero trobar-nos amb un Celtic que ens va a ocasionar perill igual que a la primera volta, però espero que siguem capaços de presentar un joc que ens permeti generar ocasions i controlar el partit per continuar donant aquest pas endavant que vam començar a donar a Sant Ignasi . Necessitem encadenar algunes victòries de manera consecutiva.

  • Quines són les aspiracions de l'equip d'aquí a final de temporada?

El que esperem és poder competir cada setmana i que en tres o quatre setmanes el nostre objectiu segueixi sent arribar a llocs d'ascens per no quedar-nos en terra de ningú. Si millorem una mica la regularitat que estem tenint aquesta temporada i mantenim o reduïm la distància, l'objectiu serà aconseguir aquesta segona posició que ens permeti lluitar per l'ascens.